Δυναμική η συνεισφορά του Βελονισμού στη θεραπεία της κατάθλιψης

Δυναμική η συνεισφορά του Βελονισμού στη θεραπεία της κατάθλιψης

«Ο Βελονισμός εφαρμόζεται και για τη θεραπεία της κατάθλιψης, είτε ως αποκλειστική θεραπεία, είτε ως επικουρική της φαρμακευτικής αγωγής με αντικαταθλιπτικά,  στην οποία αμβλύνει και μειώνει αποτελεσματικά τις σοβαρές παρενέργειες  όπως είναι οι αυτοκτονικές σκέψεις, η βίαιη συμπεριφορά, το μεταβολικό σύνδρομο, τα προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα ή ακόμα και ο κίνδυνος αγγειακών επεισοδίων, όπως το εγκεφαλικό».

Αυτό επισήμανε με δηλώσεις της η Δρ. Αγγελική Πετροπούλου, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια, MD Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τις εργασίες και τα συμπεράσματα του Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχοφαρμακολογίας 2017.

Στο Συνέδριο, αναλύθηκαν όλα τα νέα «όπλα» στη θεραπευτική φαρέτρα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και αναφέρθηκε ο Βελονισμός, ως μία εξίσου αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση, η οποία ως γνωστόν εφαρμόζεται σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία των ΗΠΑ, αλλά και που πολύ πρόσφατα  στην Ελβετία θα αποκτήσει μαζί με άλλες εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους, τα ίδια δικαιώματα με τη συμβατική ιατρική σε σχέση με τις παροχές ασφάλισης.

«Στην Ελλάδα», σημειώνει η Δρ. Πετροπούλου, «ο Βελονισμός είναι γνωστός κυρίως για την εξάλειψη του ορθοπαιδικού πόνου, τη διακοπή του καπνίσματος, το αδυνάτισμα και όχι για το θεραπευτικό του ρόλο στις ψυχικές παθήσεις, όπου η συμβολή του είναι σημαντική στην αντιμετώπιση αρκετών ψυχικών προβλημάτων, ανάμεσα στα οποία εκτός από την κατάθλιψη περιλαμβάνονται οι αγχώδεις διαταραχές και οι διάφορες φοβίες».

Καλέστε για ραντεβού