Διακοπή καπνίσματος απόφαση ζωής!

Διακοπή καπνίσματος απόφαση ζωής!

«Είναι εύκολο να κόψεις το τσιγάρο, το έχω κάνει εκατοντάδες φορές» έχει πει ο Μαρκ Τουέιν αυτοσαρκαζόμενος. Είναι αλήθεια ότι η νικοτίνη αποτελεί την τρίτη πιο εθιστική ουσία μετά την ηρωίνη και την κοκαΐνη. Εκατομμύρια καπνιστές σε όλο τον κόσμο επιχειρούν κάθε χρόνο να διακόψουν το κάπνισμα μόνοι τους, αλλά μόνο 3% το πετυχαίνουν. Με ποσοστά επιτυχίας που πλησιάζουν το 75% ο Βελονισμός αποτελεί μια φυσική, μη φαρμακευτική, ασφαλή, ανώδυνη, οικονομική και αποτελεσματική μέθοδο διακοπής του καπνίσματος. Προτείνεται ακόμη και για εγκύους και θηλάζουσες και μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη αγωγή. Ο Βελονισμός είναι αποτελεσματικός ανεξάρτητα από τα χρόνια και τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζει κάποιος. Σημασία έχουν η θέληση και η αποφασιστικότητά του.

Ένα τυπικό πρόγραμμα θεραπείας περιλαμβάνει τρεις συνεδρίες κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας (όταν τα συμπτώματα στέρησης είναι πιο έντονα) και δύο συνεδρίες κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας. Εφαρμόζουμε Βελονισμό (τοποθέτηση – με ανώδυνη τεχνική- λεπτότατων, αποστειρωμένων βελονών μιας χρήσης) σε σημεία του σώματος και του αυτιού. Ο καπνιστής θα παρουσιάσει μειωμένη και ελεγχόμενη επιθυμία για κάπνισμα, συμπτώματα απέχθειας στον καπνό και δεν θα έχει τα βασανιστικά συμπτώματα στέρησης της νικοτίνης όπως είναι : ευερεθιστότητα, νευρικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης, αμηχανία ή τρέμουλο στα χέρια, αϋπνία ή υπνηλία, κόπωση, τάση για φαγητό, κεφαλαλγίες, εφίδρωση, άγχος, κατάθλιψη. Μελέτες σχετικές με την απεξάρτηση από ουσίες αναφέρουν ότι ο βελονισμός ισχυροποιεί τη θέληση, δημιουργεί ζωτικότητα και ευφορία, βοηθά το μυαλό να σκεφθεί καθαρά και να ελέγξει την επιθυμία, μειώνει την ένταση και τη διάρκεια του συνδρόμου στέρησης (προάγοντας, από τον ίδιο τον οργανισμό, την έκκριση ουσιών που μιμούνται τη δράση της νικοτίνης στον εγκέφαλο). Επομένως, μειώνει στο ελάχιστο την προσπάθεια του καπνιστή.

Tι καλό θα συμβεί όταν κόψετε το κάπνισμα; 20 λεπτά μετά το τελευταίο σας τσιγάρο η αρτηριακή πίεση και οι σφύξεις σας πέφτουν σε φυσιολογικά επίπεδα. 2 μέρες μετά ξαναβρίσκετε γεύσεις και αρώματα. Έπειτα από μια εβδομάδα το σώμα σας έχει απαλλαγεί από τη νικοτίνη και τα υποπροϊόντα της. Έπειτα από έναν μήνα δε λαχανιάζετε και δεν αισθάνεστε κουρασμένοι. Ο βήχας μειώνεται και αυξάνεται η αντίσταση των πνευμόνων στις λοιμώξεις. Η επιδερμίδα αποκτά φρεσκάδα και λάμψη. Τα δόντια σας επανακτούν τη λευκότητάς τους. Μετά από 1 χρόνο αρχίζουν να μειώνονται ραγδαία οι πιθανότητες για καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνους στόματος, πνεύμονα, τραχήλου και άλλους. Η οικογένειά σας απαλλάσσεται από τους κινδύνους του παθητικού καπνιστή και μειώνεται η πιθανότητα τα παιδιά σας να γίνουν καπνιστές.

Αν είστε έγκυος ή μητέρα δίνετε στο μωρό σας περισσότερο οξυγόνο και υγιεινές συνθήκες ανάπτυξης.
Μην το αμελείτε. Με κάθε τσιγάρο αφαιρείτε 5,5 λεπτά από τη ζωή σας, όσο περίπου διαρκεί το κάπνισμα ενός τσιγάρου. Η απόφαση διακοπής του καπνίσματος είναι απόφαση ζωής!

Καλέστε για ραντεβού