Διακοπή Καπνίσματος

Διακοπή Καπνίσματος

Ο Βελονισμός είναι ανώδυνη, ακίνδυνη και οικονομική μέθοδος απεξάρτησης από τη νικοτίνη. Είναι ασφαλής ακόμη και για εγκύους και θηλάζουσες.  Με την τοποθέτηση λεπτότατων βελονών σε κατάλληλα σημεία του σώματος προκαλείται η έκκριση ουσιών, που μιμούνται τη δράση της νικοτίνης. Έτσι μειώνεται η ένταση και η διάρκεια των βασανιστικών συμπτωμάτων στέρησης (ευερεθιστότητα, νευρικότητα, αμηχανία ή τρέμουλο στα χέρια, έλλειψη συγκέντρωσης, αϋπνία ή υπνηλία, κόπωση, τάση για φαγητό, κεφαλαλγίες, εφίδρωση, έντονη διάθεση για τσιγάρο, άγχος, κατάθλιψη).

 

Μελέτες σχετικές με την απεξάρτηση από ουσίες αναφέρουν ότι ο Βελονισμός ισχυροποιεί τη θέληση, δημιουργεί  ευφορία, βοηθά στον έλεγχο της επιθυμίας. Επομένως μειώνει στο ελάχιστο την προσπάθεια του καπνιστή. Συνήθως απαιτούνται 3-5 επισκέψεις.

Πριν τη διαμόρφωση του εξατομικευμένου προγράμματος απεξάρτησης από τη νικοτίνη, προηγείται συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο καπνιστή, κατά την οποία διαπιστώνω τη βαρύτητα της εξάρτησής του από τη νικοτίνη (με κατάλληλα ερωτηματολόγια) και το πόσο αποφασισμένος είναι για τη διακοπή. Στη συνάντηση αυτή αποφασίζεται, από κοινού, η ημερομηνία έναρξης, το κάθε πότε και το πόσες συνεδρίες απαιτούνται, και παρέχονται κάποιες οδηγίες προετοιμασίας. Η στήριξή μου είναι διαρκής. Η γνώση μας αλλά και η προσωπική μου εμπειρία δείχνουν ότι με τη βοήθεια του Βελονισμού η διακοπή του καπνίσματος είναι σίγουρη και εύκολη (χωρίς συμπτώματα στέρησης και αύξηση βάρους σώματος), όταν υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: συνειδητή προσωπική απόφαση και ισχυρό κίνητρο.

Καλέστε για ραντεβού