Γονιμότητα, Εγκυμοσύνη, Εμμηνόπαυση

Γονιμότητα, Εγκυμοσύνη, Εμμηνόπαυση

Γονιμότητα

Τα προβλήματα γονιμότητας έχουν αυξηθεί δραματικά και παρά την εξέλιξη της επιστήμης τα αίτια της υπογονιμότητας σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν μπορούν να αποδοθούν σε συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Ο τρόπος ζωής, η διατροφή, αλλά και ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Για την τόνωση της γονιμότητας χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα Βελονισμού, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με το αν πρόκειται για προσπάθεια φυσικής σύλληψης ή εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στόχοι της θεραπείας είναι η εξισορρόπηση του νευρο-ενδοκρινικού συστήματος, η τόνωση της λειτουργίας του αναπαραγωγικού συστήματος και η μείωση του άγχους. Κάποιες φορές το άγχος μπορεί να είναι η μόνη αιτία της ορμονικής δυσλειτουργίας. Ο Βελονισμός ενδυναμώνει τόσο τη γυναικεία όσο και την ανδρική γονιμότητα.

Στη γυναίκα μπορεί να πετύχει ρύθμιση των ορμονών, βελτίωση της ωορρηξίας, αύξηση της αιμάτωσης της μήτρας και βελτίωση του ενδομήτριου.

Στον άνδρα βελτιώνει την ποιότητα και κινητικότητα του σπέρματος και δημιουργεί αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας.

Ο ιδανικός χρόνος για την προετοιμασία του σώματος είναι 2-3 μήνες. Μία ολοκληρωμένη θεραπεία περιλαμβάνει 8-12 συνεδρίες Βελονισμού. Για τις γυναίκες με διαγνωσμένες ορμονικές δυσλειτουργίες (π.χ. σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών) ίσως απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες.

Επιστημονικές εργασίες δείχνουν ότι ο Βελονισμός μπορεί να αυξήσει 12-15% τα ποσοστά επιτυχίας ενός προγράμματος εξωσωματικής.

 Εγκυμοσύνη

Ο Βελονισμός είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση προβλημάτων της εγκυμοσύνης ώστε να αποφύγουμε τη φαρμακευτική αγωγή. Τέτοια προβλήματα είναι:

  • Πρωινή ναυτία/έμετοι
  • Μυοσκελετικοί πόνοι (σπονδυλικής στήλης και λεκάνης)
  • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
  • Αϋπνία
  • Ημικρανία/Πονοκέφαλος
  • Άγχος
  • Διαταραχές διάθεσης
  • Αλλεργική ρινίτιδα
  • Διακοπή Καπνίσματος

Στη λοχεία: αύξηση της παραγωγής γάλακτος, ανακούφιση πόνων, βελτίωση διάθεσης, μείωση άγχους, δημιουργία ευεξίας.

Εμμηνόπαυση

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας του γυναικείου οργανισμού να προσαρμοστεί στα μειωμένα οιστρογόνα είναι η εμφάνιση κάποιων συμπτωμάτων όπως εξάψεις, βραδινές εφιδρώσεις, κούραση, αϋπνία, κεφαλαλγία, αλλαγές διάθεσης, καταθλιπτικά συναισθήματα, προβλήματα μνήμης, αύξηση βάρους. Αυτά δυσκολεύουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής της γυναίκας. Η μέση διάρκεια των παραπάνω συμπτωμάτων είναι 4 χρόνια, αλλά σε ένα μικρό ποσοστό γυναικών παραμένουν έως 10 χρόνια.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει το Βελονισμό ως αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Η διαδικασία του Βελονισμού είναι απλή, ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες όταν εφαρμόζεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρό.

Σε πρόσφατη μελέτη βρέθηκε ότι στις γυναίκες που έκαναν Βελονισμό μειώθηκαν οι εξάψεις, οι νυκτερινές εφιδρώσεις, το άγχος, τα καταθλιπτικά συναισθήματα και βελτιώθηκε ο ύπνος και η μνήμη. Η βελτίωση παρατηρήθηκε μετά από 3 θεραπείες Βελονισμού και η μέγιστη δράση σημειώθηκε στην όγδοη θεραπεία. Τα αποτελέσματα διατηρήθηκαν και μετά 6 μήνες (χρόνος που διήρκησε η μελέτη).

Καλέστε για ραντεβού