Αισθητικός Βελονισμός

Αισθητικός Βελονισμός

Η διαφορά του αισθητικού Βελονισμού από τις άλλες συμβατικές θεραπείες ομορφιάς έγκειται στο ότι ο Βελονισμός αντιμετωπίζει την εξωτερική ομορφιά ως αποτέλεσμα εσωτερικής υγείας. Τα προβλήματα του δέρματος, για το Βελονισμό, αποτελούν ενεργειακές ανεπάρκειες του σώματος (χαλαρωμένο δέρμα προσώπου αντιμετωπίζεται ως ενεργειακή ανεπάρκεια του σπλήνα ενώ λεπτό δέρμα με ρυτίδες ως ενεργειακή ανεπάρκεια πνεύμονα κλπ.). Έτσι, στον αισθητικό Βελονισμό κάνουμε ταυτόχρονα τοπική θεραπεία προσώπου, ενεργειακή εξισορρόπηση, αλλά αντιμετωπίζουμε και πιθανά συνυπάρχοντα προβλήματα (π.χ. δυσκοιλιότητα, αϋπνία, άγχος), που αντανακλούν στο δέρμα, κυρίως του προσώπου. Ο Βελονισμός, ως μέθοδος αισθητικής, αφορά μια ολιστική αντιμετώπιση, που προωθεί ταυτόχρονα υγεία και ομορφιά. Αυτός είναι και ο λόγος που τα αποτελέσματα είναι φυσικά και με διάρκεια.

Η διαδικασία:

Αρχικά παίρνω ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από την/τον θεραπευόμενη/ο και πληροφορίες για τη διατροφή, τις συνήθειες και την ψυχολογική της/του κατάσταση. Αυτό είναι απαραίτητο για την επιλογή των κατάλληλων σημείων εφαρμογής του Βελονισμού.

 

Κατά τη θεραπεία, τοποθετώ, αρχικά, λεπτές αποστειρωμένες βελόνες στο σώμα (με ειδική, ανώδυνη τεχνική), που παραμένουν για 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό.

Αφού τις αφαιρέσω, τοποθετώ τις βελόνες στο πρόσωπο και το λαιμό, αφού έχει γίνει κατάλληλη προετοιμασία. Οι βελόνες για το πρόσωπο είναι εξαιρετικά λεπτές και τοποθετούνται ανώδυνα. Σε γυναίκες με υπερβολική ευαισθησία μπορεί να προηγηθεί ιδιαίτερη προετοιμασία του δέρματος. Τις αφήνω να δράσουν για 30 λεπτά.

Αφαιρώ τις βελόνες και οι θεραπευόμενοι επιστρέφουν κατευθείαν στην καθημερινότητά τους.

Τον Αισθητικό Βελονισμό μπορούμε να τον εφαρμόσουμε σε συνδυασμό με Gua sha ή Microneedling, ανάλογα με τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε.Η θεραπεία γίνεται με συχνότητα 1 συνεδρία την εβδομάδα. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την ηλικία, την ποιότητα του δέρματος και τον τρόπο ζωής του ατόμου. Για συντήρηση, ανάλογα με την ηλικία, προτείνουμε από 1-2 συνεδρίες το χρόνο έως 1 το μήνα.

 

Αποτελέσματα:

Ο αισθητικός Βελονισμός, πέρα από τα οφέλη στη συνολική ισορροπία του οργανισμού, οδηγεί σε αναζωογόνηση του προσώπου, η οποία είναι εμφανής από τις πρώτες συνεδρίες.

Αναλυτικότερα: 

  • Βελτιώνει ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος (μέσω της αύξησης της μικροκυκλοφορίας τοπικά).
  • Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Εξαφανίζει τις λεπτές ρυτίδες και βελτιώνει τις βαθύτερες.
  • Ενισχύει τους μύες του προσώπου και έτσι αντιμετωπίζεται η χαλάρωση και βελτιώνεται το περίγραμμα του προσώπου.
  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση ακμής και δερματίτιδας
  • Βελτιώνει την όψη του διπλοσάγονου
  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση ακμής και δερματίτιδας.
Καλέστε για ραντεβού